Så klarar fistulasjukhuset verksamheten trots covid

Nyhetsbrev från Addis Abeba. Läs om hur Fistulasjukhuset och utbildningen av barnmorskor håller verksamheten igång. Läs också ett personligt porträtt av en tidigare patients nya liv.

Öppna nyhetsbrevet som en länk nedan

Ur innehållet

Strikta regler om munskydd och frekvent handtvätt, plus social distansering säkerställs i verksamheterna.

447 patienter vid öppenvården under november (AAFH och de fyra andra regionala centren).

105 operationer utfördes under månaden av AAFH och de fyra andra centren.

Utbildning Hamlin College of Midwives (HCM) har antagit andraårsstudenter under november, eftersom det inte fanns några kandidater från Tigray-regionen på grund av det nationella säkerhetsläget.

Läs även historien om Hajete Beyan som kommer från Oromiya-regionen, Arsi-zonen, BelaGesgar woreda, Goya Kebele. Hon är 22 år gammal. Livet var inte lätt för Hajete som tidigare bodde med sin enda moster. Vid 16 års ålder, ett år efter hennes äktenskap, upplevde hon en utdragen förlossning. förlorade sitt första barn, fick fistelskador och drabbats av stigma på grund av de tröstliga konsekvenserna av att bli ett fisteloffer. Av denna anledning lämnade hon från sin by, flyttade till en närliggande stad som heter Ilile-Welte. Hon anlände slutligen till Hamlin 2018 och fick en framgångsrik behandling på Addis Abeba Fistula Hospital, vilket gjorde att hon kunde botas. Senare gick hon till Rehabilitation and Re-Integration (RR) utbildningsprogram och fick tre månaders utbildning som trainee i 19: e omgången. Som en del av återintegreringsprogrammet erbjöds hon ett bidrag på 10 000 ETB för att starta sitt eget småföretag.

Läs hela nyhetsbrevet för november 2020, från Addis Abeba (på engelska).